Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:PSZÁF-tájékoztató a TIR és az AIM biztosítók közti állomány-átruházásról

Cikk:


Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete
Budapest, 2009. május 4.


A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (Felügyelet) engedélyezte, hogy a TIR Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási állományát, szerződéseit 2009. május 4-i hatállyal az AIM Általános Biztosító Zrt.-re átruházza. Az átruházást a két biztosító közösen kezdeményezte.

A Felügyelet az AIM Általános Biztosító Zrt kérésére egyúttal engedélyezte azt is, hogy a biztosító 2009. május 4-től kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tevékenységet is végezzen. Ennek feltétele, hogy a biztosító a határozat kézhezvételét követő 8 munkanapon belül igazolja: az alaptőke-emeléséről szóló 2009. április 23-i döntésének megfelelően az erre vonatkozó változásbejegyzési kérelmet benyújtotta a cégbírósághoz, illetve alapítója ténylegesen befizette a megfelelő pénzbeli hozzájárulást a biztosító bankszámlájára.

A Felügyelet a TIR Biztosító Egyesület kérelmére hozzájárult ahhoz is, hogy a biztosító egyesület 2009. május 4-től megszüntesse kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tevékenységét. Az egyesület ugyanakkor számos egyéb nem életbiztosítási ágazatban változatlanul tevékenységi engedéllyel rendelkezik. A Felügyelet kötelezte a TIR Biztosító Egyesületet, hogy az állomány-átruházási határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül írásban értesítse minden olyan tagját az átadásról, akinek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításán túl más biztosítása nem volt az egyesületnél. Az állomány-átruházással az egyesületi tagság ugyanis ezen – a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításon túl más biztosítással nem rendelkező – tagok esetében sem szűnik meg automatikusan.

Ugrás vissza Ugrás vissza...