Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:A PSZÁF nem kap 8,2 milliárd forintot

Cikk:

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete
2011. július 5., Budapest


2011. július 4-én több internetes portálon félrevezető információ jelent meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével kapcsolatban, amikor arról írtak, hogy az idei költségvetési hiányt növelő 12 milliárd forint zömét a PSZÁF kapja.

Ezzel a téves tájékoztatással szemben a valóság a következő:

A PSZÁF semmilyen pénzt, támogatást nem kapott a központi költségvetéstől. A PSZÁF működéséhez központi költségvetési támogatást nem vesz igénybe, a felügyelt intézmények által befizetett felügyeleti díjbevételből gazdálkodik.

Az elmúlt évek gazdálkodása során képződött 8,2 milliárd forint kötelezettségvállalással nem terhelt maradvány egy olyan pénzösszeg, amely a PSZÁF Magyar Államkincstárnál vezetett számláján rendelkezésre áll. Ebből, az elmúlt évek során felhalmozott 8,2 milliárd forintból kell 2011-ben teljesítenie a Felügyeletnek várhatóan több mint 7,2 milliárd forintos befizetést a központi költségvetés javára (2010-ben is befizetett összesen 5,5 milliárd forintot).
A 1216/2011 (VI. 28.) számú kormányhatározat a PSZÁF vonatkozásában arról szól, hogy engedélyezik az előirányzat maradvány felhasználását. Ebből tudja a PSZÁF befizetési kötelezettségét teljesíteni - tehát a PSZÁF nem kap 8,2 milliárdot.

Ugrás vissza Ugrás vissza...