Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel tárgyalt a PSZÁF

Cikk:

A PSZÁF-hoz és a civil szervezetekhez érkező egyre több pénzügyi tárgyú megkeresés a fogyasztók növekvő tudatosságára utal. Ez azonban egyelőre nagyobbrészt még az ügylekötések után, s nem azt megelőzően érződik – állapították meg a felek szakmai konzultációjukon. A PSZÁF újabb közérdekű pereket indíthat a fogyasztók nevében.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Balogh László alelnök vezetésével – immár hagyományosan – szakmai konzultáción egyeztetett a pénzügyi fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel. A résztvevők áttekintették 2011 legfontosabb szakmai eseményeit, tavalyi fogyasztóvédelmi tevékenységüket és az idei évi elsődleges feladatokat.

Egyetértettek abban, hogy a 2011-es év komoly próbatétel volt a fogyasztóvédelemben, hiszen a nyugdíjrendszer átalakítása, a devizaalapú hitelek törlesztési nehézségei, s a végtörlesztés lehetősége megsokszorozták az addig is nagyszámú fogyasztói megkereséseket. A civil szereplők sikeresnek ítélték a Pénzügyi Békéltető Testület és a vidéki pénzügyi tanácsadói hálózat tavalyi létrehozását és eddigi munkáját.

A PSZÁF beszámolt azokról az eljárásairól, amelyek a fogyasztók széles körének tudtak segítséget nyújtani: például a végtörlesztés kapcsán hozott intézkedésekről és a jogosulatlan hitelezési tevékenységet végzők elleni fellépéséről. E sikerek elérésében a civil szervezeteknek jelentős szerepe van, hiszen számos bejelentés, figyelemfelhívás érkezik tőlük a PSZÁF-hoz.

A nagyszámú fogyasztói megkeresés a növekvő fogyasztói tudatosságra utal – állapították meg a felek. Ez azonban egyelőre inkább az ügyletkötéseket követően jelentkezik. A jövőbeni cél tehát, hogy a pénzügyi intézmények ügyfelei már a szerződések megkötését megelőzően is felkészültek legyenek, és így hozzák meg döntéseiket.

A PSZÁF a civil szervezetek segítségével ezért további erőfeszítéseket tesz a fogyasztók minél szélesebb körű tájékoztatására, s a széles rétegeket érintő problémák kiküszöbölésére. Ez utóbbi egyik eszköze a közérdekű keresetek, közérdekű igényérvényesítés további alkalmazása, ami szintén lehetőséget nyújt a civil szervezetek és a hatóság együttműködésére. Az együttműködés erősítése, a hatékony pénzügyi fogyasztóvédelem érdekében a felek további rendszeres konzultációkat is tartanak.

Az ülésen részt vett civil szervezetek:

Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesülete; Indra Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Országos Érdekvédő Egyesülete; Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület; Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete; Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület; Széchenyi Hitelszövetség; Fogyasztói és betegjogi Érdekvédelmi Szövetség; Fehér Kéményseprők – Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége; Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesülete

Ugrás vissza Ugrás vissza...