Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Puskás Ferenc halálára

Létrehozva: 2006. november 17.
Módosítás: 2006. november 17.
Forrás: Kormányzati Kommunikációs Központ

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Kormányzati Kommunikációs Központ
Sajtóiroda
2006. november 17.
Ritka és kivételes pillanat, amikor egy nemzet, egy közösség egy emberként gyászol, egy emberként emlékezik. A mai nap ilyen pillanat, hiszen túlzás nélkül kijelenthető: nincs olyan tagja a magyarságnak, akit érintetlenül hagyna Puskás Ferenc – vagy ahogyan mi ismertük és szerettük: Puskás Öcsi – halála.
Elment a 20. század legismertebb magyarja. A sportember, akiről még ma – emberöltőnyivel az aktív pályafutása befejezése után is – beazonosítottak, megismertek minket a világban.
És mi tudtuk életében, és sosem felejtjük el halála után sem, milyen szerencsésnek érezheti magát az a nemzet, amelyet róla emleget és ismer a világ. Puskás Öcsi egyike volt a nagyoknak, akik naggyá tették ezt az országot – és ezért mindig hálásak leszünk neki.
Puskás Ferenc egy személyben testesítette meg nemcsak az Aranycsapatot, de a magyar futball aranykorát is, így most, a halálával vele búcsúztatjuk a magyar futball-történelem legdicsőségesebb korszakát is.
Tudtuk, hogy Öcsi bácsi nagyon beteg, mégsem tudtunk felkészülni a halálára, mert egy legenda elvesztése mindig felfoghatatlan, elképzelhetetlen. Ma mégis megtörtént az, amiről a szívünk mélyén azt hittük: nem történhet meg. A nemzet csatára elment.
És az e fölött érzett fájdalmunkban ma, a gyászhír napján még az sem nyújt elég vigaszt, hogy tudjuk, velünk gyászol az egész sportszerető világ. És, hogy tudjuk: bár Puskás Ferenc, az ember itt hagyott minket, Puskás Öcsi, a legenda mindig itt marad velünk.
Őszinte nagyrabecsüléssel hajtok fejet az emléke előtt,
Gyurcsány Ferenc
Ugrás vissza Ugrás vissza...