Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Folytatódik a feketegazdaság elleni küzdelem: számítástechnikai céget ellenőrzött a RAPID csoport

Létrehozva: 2008. február 26.
Módosítás: 2008. február 26.
Forrás: Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
Budapest, 2008. február 26.

Egy számítástechnikai profilú cég üzletében végzett közös ellenőrzést az APEH Kiemelt Adózók Igazgatóságának „Rapid" csapata a Vám - és Pénzügyőrség munkatársai, valamint informatikai szakértők bevonásával február 20-án. A közös akcióban a feketegazdaság felszámolása érdekében a törvényes működést, illetve a hozzá kapcsolódó adókötelezettségek teljesítését vizsgálta a 8 adóellenőrből, 2 pénzügyőrből és 3 szakértőből álló csapat.

Az ellenőrzést az indokolta, hogy a cég a hatósági nyilvántartásban adóbevallási-, és fizetési kötelezettségének évek óta nem tesz eleget, illetőleg hivatalosan egyetlen alkalmazottat sem foglalkoztat.

A vizsgálat során a tulajdonos a hatóságokkal való együttműködést megtagadta, melyet írásban is megerősített a jegyzőkönyvben. A vizsgálat időtartamára a hatóság munkatársai kezdeményezték az üzlet időleges bezárását, melyet az adózó sérelmezett. E mellett, a vizsgálat időtartama alatt a tulajdonos az értékesítést folytatni kívánta.

Ugyanakkor az adózó az Interneten, valamint a médiumokban több nyilatkozatot is tett, amelyekben kijelentette, hogy abszolút együttműködő a hatóságokkal, egyetért a feketegazdaság elleni küzdelemmel, a feketegazdaság elkerülése érdekében mindent megtesz.

Mivel a cég ügyvezetője az adóhatóság adóigazgatási eljárását akadályozta, illetőleg meghiúsította, további hatósági intézkedésekre számíthat.

Ugrás vissza Ugrás vissza...