Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Egészség Karaván roadshow

Cikk:

A pénzügyi értelemben idén záruló első Nemzeti Fejlesztési Terv egészségügyi fejlesztéseire épülő tájékoztató roadshow kizárólag a már megvalósult egészségügyi fejlesztések eredményeit mutatja be, illetve az Európai Unió támogatáspolitikájának alaposabb megismertetését szolgálja.

Az uniós támogatással megvalósuló programok esetében - az uniós rendeletekben foglalt jogszabályi kötelezettségeknek eleget téve - a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek a programok zárása kapcsán 2008. december 31-ig bezárólag széles közvélemény tájékoztatását szolgáló tevékenységet kell kötelezően megvalósítania. A közösen elért eredmények bemutatása nem pusztán lehetőség, hanem kötelezettség is minden tagország, így Magyarország számára is.

Az ehhez a feladathoz rendelt keretet kizárólag erre lehet és kell fordítani, a forrás egészségügyi fejlesztésekre nem csoportosítható át. (A kommunikációs kampány költségvetését nem az Egészségügyi Minisztérium, hanem a Nemzeti Fejlesztési Terv kizárólag kommunikációs tevékenységekre fordítható kerete biztosítja, amelynek 85%-a uniós forrás.)

A 2004-2006. közötti időszakra vonatkozó első Nemzeti Fejlesztési Terv célkitűzései között szerepelt, hogy az egészségügyi ellátás azon elemei kerüljenek fejlesztésre, amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak a lakosság egészségi állapotának javulásához, ezáltal a foglalkoztathatóság növeléséhez. E cél megvalósulását elősegítendő a Humán Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (HEFOP) két egészségügyi intézkedése keretében több mint 25 milliárd forint áramlott a magyar egészségügybe.

A 116 millió forintos keretösszegű kampány azt a célt szolgálja, hogy az I. NFT során megvalósult 25 milliárd forint értékű egészségügyi fejlesztést a lisszaboni célkitűzéseknek megfelelően közel vigye az uniós állampolgárokhoz.

Ugrás vissza Ugrás vissza...