Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Vranik Roland sikere a sevillai filmfesztiválon

Cikk:

Magyar Filmunió
2009. november 15.


Szombat este magyar sikerrel zárult a sevillai filmfesztivál, Spanyolország grandiózus filmművészeti seregszemléje. Vranik Roland Adás című filmjéért a legjobb rendező díját és a sevillai egyetem hallgatóinak díját is elnyerte. A trófeákat a fiatal magyar rendező személyesen vette át Sevillában.

Az Európa kiemelkedő filmes eseményei között számon tartott sevillai fesztiválon – itt hozzák nyilvánosságra évről-évre az Európa Filmdíjak jelöltjeit – 16 kurrens európai játékfilm versenyzett. A díjak sorsáról a Nicolas Roeg által elnökölt nemzetközi zsűri döntött.

Magyarország 2001 óta rendszeresen részt vesz a sevillai megmérettetésen. Vranik Roland az első magyar alkotó, akit a legjobb rendező díjával méltat a spanyolországi fesztivál.

Az Adás fesztiválkörútja folytatódik: jelenleg a pénteken kezdődött torinói filmfesztivál versenyprogramjában látható, majd a hónap végén Vranik Roland második játékfilmje a pozsonyi filmfesztiválon indul, szintén a versenyprogramban.

Vranik Roland Torinóban és Pozsonyban is személyesen mutatja be a Hajduk Károly, Rátóti Zoltán, Terhes Sándor és Wéber Kata főszereplésével készült Adás-t, mely a Filmpartners stúdióban készült.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...