Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Svájci Hozzájárulás – Itthon már döntöttek az első forduló nyertes pályázatairól

Cikk:


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Budapest, 2008. december 17.

A Svájci-Magyar Együttműködési Program keretein belül lezárult a természeti katasztrófák megelőzése, kezelése, valamint az alapinfrastruktúra javítása témában kiírt pályázati felhívásra benyújtott projekttervezetek első (előválogatási) fordulójának hazai értékelési-kiválasztási szakasza.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Svájci Hozzájárulás első két pályázati felhívását 2008. július 31-én hirdette meg. A projekttervezetek benyújtására 2008. szeptember 30-ig volt lehetőség.

Az alapinfrastruktúra javítására, helyreállítására, modernizációra, környezetfejlesztésre 30 millió svájci frank áll rendelkezésre. Ezen prioritási terület keretében települési, vízellátási infrastruktúra fejlesztésére, hulladékgazdálkodásra, környezeti monitoring rendszer korszerűsítésére, környezeti mérőfelszerelés beszerzésére lehetett pályázni. A Felső-Tisza vidéki természeti katasztrófák megelőzésére, kezelésére, az árvízkezelés megerősítésére szóló pályázati felhívás szerint katasztrófa-megelőzési intézkedésekre, árvízvédelemért felelős hatóságok hálózatainak kapacitásnövelésére lehetett pályázni. A rendelkezésre álló keret ezen prioritási területen 2 millió svájci frank.

Az alapinfrastruktúra javítását célzó pályázaton önkormányzatok, önkormányzati társulások, magyar költségvetésben nevesített központi költségvetési szervek, valamint a legalább 50%-os állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő szervezetek indulhattak.

A természeti katasztrófák megelőzésével összefüggő pályázaton Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar megye önkormányzatai, önkormányzati társulásai, valamint a magyar költségvetésben nevesített illetékes vízügyi, illetve katasztrófavédelmi szervek jogosultak projektek benyújtására.

A pályázatok elbírálása kétfordulós eljárás keretében történik. A beérkezett projektötletek értékelésére Magyarországon 3 hónap állt rendelkezésre, ezt követően az Értékelő Bizottság által kidolgozásra javasolt projekttervezeteket - azok angol nyelvű változatát - a Program hazai Nemzeti Koordinációs Egysége, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség küldi meg a svájci bírálóknak, akik ugyancsak 3 hónapot szánnak a döntésre. Az Értékelő Bizottság által kiválasztott projekttervezetek listája letölthető a következő honlapról: www.swiss-contribution.hu.

Amennyiben a pályázat sikeresen továbbjut az első fordulón, a végleges projekttervezet kidolgozására kerülhet sor, amelynek már tartalmaznia kell az összes szükséges engedélyt/meghatalmazást és egyéb kapcsolódó háttéranyagot. Az első fordulóban elért pozitív eredmény nem jelent automatikus sikert a második fordulóban.

A pályázókat a hazai értékelés eredményéről az elkövetkező napokban hivatalos levélben is értesíti az NFÜ.

Ugrás vissza Ugrás vissza...