Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2020. július 10-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Somogyi Ferenc fogadta az ukrán védelmi minisztert

Létrehozva: 2006. január 19.
Módosítás: 2006. január 20.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Külügyminisztérium
Szóvivői Iroda
Budapest, 2006. január 19.

Somogyi Ferenc külügyminiszter csütörtökön fogadta Anatolij Gricenko ukrán védelmi minisztert, aki a Visegrádi Együttműködés védelmi minisztereinek tanácskozásán vesz részt Budapesten.

Az ukrán miniszter köszönetet mondott azért a támogatásért, amelyet Magyarország nyújt országa európai és atlanti integrációs céljainak előmozdításához. Jelezte, hogy Ukrajna belátható időn belül meg kívánja kezdeni felkészülését a NATO tagságra. Szeretné, ha ennek érdekében még az idén véglegesítenék az ún. tagsági akciótervet. Egyúttal érdeklődött Magyarország NATO-csatlakozása során szerzett információs és közösségtájékoztatási tapasztalatai iránt.

Somogyi Ferenc hangsúlyozta, hogy Magyarország következetesen kiáll Ukrajna európai és atlanti közeledése mellett. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország tavaly nyáron konkrét lista alapján ajánlott fel széleskörű segítséget Ukrajna európai uniós akciótervének végrehajtásához, és az e listában foglaltak megvalósítása ütemesen folyik. Érzékeltette, hogy a társadalmi konszenzus megteremtése, a stabilitás biztosítása Ukrajnában jelentősen segítheti az integrációs célok megvalósítását. Magyarország kész segítséget adni az atlanti integráció előmozdításához is.

Polgár Viktor
szóvivő

Ugrás vissza Ugrás vissza...