Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A sportstratégia kapcsán teljes a nézetazonosság

Létrehozva: 2007. június 5.
Módosítás: 2007. június 5.
Forrás: Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium
Budapest, 2007. június 5.

Ülést tartott az Országgyűlés Sport- és Turisztikai Bizottsága. A legfőbb napirendi pont a Sport XXI Nemzeti Sportstratégia módosító javaslatainak megvitatása volt. Előbb a Parlament elé már benyújtott módosító indítványok szakmai részleteit illetően hallgatták meg Elbert Gábor sport szakállamtitkár véleményét, majd újabb bizottsági módosító javaslatok benyújtásáról döntöttek.

A tanácskozás során ismételten bebizonyosodott, hogy a Stratégia kapcsán nagy az esélye az ötpárti konszenzusnak. A legjelentősebb indítványok esetében teljes nézetazonosság alakult ki a képviselők között.

Ellenszavazat, és tartózkodás nélkül támogatta a bizottság például azt a javaslatot, mely szerint létre kell hozni egy nemzeti sportegészségügyi, testnevelési, oktatási-képzési, sporttudományi központot. Hasonló módon támogatták a bizottság tagjai azt is, hogy a jövőben - a Forma-1-es kiadások nélkül -, évente 10 százalékkal növekedjen a sportköltségvetés.

Záró napirendként, a Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány működéséről készített beszámolót hallgatta és vitatta meg a bizottság.

Ugrás vissza Ugrás vissza...