Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Középpontban az aktív turizmus fejlesztése

Létrehozva: 2007. június 12.
Módosítás: 2007. június 13.
Forrás: Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium
Budapest, 2007. június 12.

A 2007-es esztendő kiemelkedő jelentőséggel bír a magyar sporttudomány történetében. A Magyar Sporttudományi Társaság, „Tudomány a Sportoló Nemzetért" jelmondattal szervezett, 8 állomásból álló konferencia-sorozata máris mérföldkőnek minősíthető, jóllehet, a záró felvonás még hátra van.

Az ÖTM Sport Szakállamtitkárságának szakmai és anyagi támogatásával megvalósuló eseményen, a legkitűnőbb hazai előadók mellett, megosztották tapasztalataikat ismert amerikai, cseh, portugál, francia, finn, német és Hong-Kong-i tudósok is.

Az egyes szekcióülések, valamint az előadások és konzultációk témakörei tükrözték a Sport Szakállamtitkárság és a Magyar Sporttudományi Társaság előzetes megállapodását, így a tartalom és a cél harmonizált a Nemzeti Sportstratégia iránymutatásaival.

Záróakkordként a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara (TF) ad otthon a sorozat 8. konferenciájának, melynek mottója: „Az aktív turizmus helyzete és fejlesztése Magyarországon".

Az egyes szekció ülések középpontjában a futás, a lovas turizmus, a vízi turizmus, valamint a gyalogos-, és kerékpáros turizmus és a golf témakörei állnak. A sport szaktudósai mellett, ezúttal - a Magyar Turizmus Zrt. - segítségével, több, neves hazai és külföldi idegenforgalmi szakember, valamint Elbert Gábor az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sport szakállamtitkára is részt vesz a konferencián.

A tartalmas programban szerepet kapnak - Monspart Sarolta és Kropkó Péter főszereplésével - azok a példaképek, akik jelenlétükkel és hozzászólásaikkal több korábbi helyszínen is hirdették: hazánk váljék sportnemzet mellett, sportoló nemzetté is.

A szerdai program sajtónyilvános! Mód nyílik interjúk készítésére is!

Helye: Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF), Aula, 1123 Budapest, Alkotás u. 44.

Időpontja: 2007. június 13. (szerda), 10 óra.

Ugrás vissza Ugrás vissza...