Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Szünidei Sport Program

Cikk:


Önkormányzati Minisztérium
Sajtó és Kommunikációs Főosztály
2008. december 20.

Az Önkormányzati Minisztérium Sport Szakállamtitkársága Szünidei Sport Program néven, a 2008/2009 tanév téli tanítási szünetében sportolási lehetőségek támogatására új programot indított.

A kezdeményezés fő célja, hogy a tanítási szünetben program nélkül maradó gyerekek, fiatalok sportolással, testmozgással tölthessék szabadidejüket. Ez egyrészt jelentős segítséget adhat a családoknak a tanítási szünetekben a gyermek-felügyeleti problémák megoldásához, másrészt ráirányíthatja az iskolák, családok, diákok figyelmét a szabadidő sportos eltöltésének élvezetére is.

A megvalósításban közreműködő szervezetek (a Megyei Jogú Városok Sport Tanácsa, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, és a Fővárosi Önkormányzat Sportügyosztálya) nagy örömmel fogadták a kezdeményezést.

A 15 millió forintos keretösszegből, országos lefedettséggel, a téli szünetben több mint 70 helyszín várja a látogatókat, sportolni vágyókat. A sportlétesítményekben a programokat képzett testkultúra szakemberek vezetik, felügyelik.

A sportolási lehetőségek pontos helyszíneiről és időpontjairól az Önkormányzati Minisztérium (www.otm.gov.hu) honlapján, valamint a Nemzeti Sport Portálon (www.sportolonemzet.hu) olvashatóak további részletek.       
 
Ugrás vissza Ugrás vissza...