Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hajnal Csabát a „Magyar Sport Emlékérem” arany fokozatával, Debrecenyi Jánost aranygyűrűvel tüntették ki

Cikk:

Önkormányzati Minisztérium
Sajtó és Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2009. április 17.    


A sport területén nyújtott kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Gyenesei István tegnap nyújtotta át az MKB Veszprém KC ügyvezető elnökének, Hajnal Csabának a Magyar Sportért Emlékérem arany fokozatát. Veszprém polgármesterének, Debrecenyi Jánosnak pedig - szakterületén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül - aranygyűrű emléktárgyat adományozott.

A „Magyar Sport Emlékérem” – arany, ezüst és bronz fokozatban – adományozható a sport területén kiemelkedő tevékenységet végző természetes és jogi személyek, valamint a helyi önkormányzatok elismerésére. A kitüntetés plakettje kör alakú, réz ötvözetből készült, előlapján lombkoszorúba foglalat magyar címer és „A Magyar Sportért” felirat látható. Az emlékérem a fokozatnak megfelelően aranyozott, ezüstözött és bronz-antik kivitelű - olvasható a 2009. február 27-ei Magyar Közlönyben megjelent 9/2009-es Miniszteri Rendeletben, mely az önkormányzati miniszter által adományozható elismeréseket rögzíti. Az aranygyűrű miniszteri emléktárgyon „ÖM” felirattal található a magyar címer.

A magyar és a nemzetközi kézilabda társadalom, valamint Magyarország és Románia közvéleménye mély megrendüléssel fogadta és élte meg az MKB Veszprém és a román kézilabda válogatott játékosának, Marian Cozmának tragikus elvesztését. A felfoghatatlan gyász és a mélységes fájdalom napjaiban mindkét vezető példamutató méltóságról és humanizmusról tett tanúbizonyságot. Megnyilvánulásaik, nyilatkozataik, tetteik igaz emberi értékeket közvetítettek.

A sport által tanított eszmék megtartásával és átadásával a legnehezebb pillanatokban is bizonyították a sport határtalan erejét, mely átlép az országokat elválasztó határvonalak, az emberi korlátok, sérelmek felett. Így a kitüntetettek sport iránti szeretete, igaz hite, kiállása összefogást szült, összekovácsolta az egymással szembenállókat, s ezzel átformálta a történéseket is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...