Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Dr. Hegedűs Csaba kapta a Magyar Sportért Életműdíjat

Létrehozva: 2009. május 26.
Módosítás: 2009. május 27.
Forrás: Önkormányzati Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Önkormányzati Minisztérium
Sajtó és Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2009. május 26.

Varga Zoltán sportért felelős önkormányzati miniszter a Magyar Sport Napja alkalmából a Magyar Sportért Életműdíjat adományozta Dr. Hegedűs Csabának. Az elismerést a tárca vezetője és Simóka Beáta, az Önkormányzati Minisztérium sport szakállamtitkára adta át ma az olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózónak, a Magyar Birkózó Szövetség elnökének.

Az ünnepelt méltatását követően a tárca vezetője köszöntőjében kiemelte: „A 100. magyar olimpiai aranyérem birtokosa a sport területén végzett kiemelkedő tevékenységével érdemelte ki a Magyar Sportért Életműdíjat és az ezzel járó pénzjutalmat. Hegedűs Csaba sportolóként sportvezetőként, szakemberként, mesterként sportdiplomataként és emberként is igazi példakép, aki leküzdve a nehézségeket, mindig bizakodva néz előre."

Az elismerés átvételét követően a kitüntetett arról szólt, hogy valóban, életében mindig is nagy célokat tűzött ki maga elé, de aki a sportra tette fel az életét az nem mondhat le a nagy tervekről. „Ma a magyar sport nehéz helyzetben van. Hiszem, hogy elértem a tapasztalatszerzés csúcsát, s ennek birtokában szeretném folytatni. A jövőbeni munkámhoz nagy erőt, új lendületet ad majd az elismerés." - mondta Hegedűs Csaba, akit az ünnepségre családja is elkísért.

A rendezvényről készült fotók a www.otm.gov.hu portálon ma estétől megtekinthetőek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...