Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Több száz milliós ÁFA csalás és pénzmosás leleplezése

Cikk:


Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
Budapest, 2008. március 6.

Ma már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság annak a szeghalmi cégnek a vezetőjét, akit az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága és a Vám-és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatal közös együttműködésének eredményeképpen lepleztek le.

Az APEH revizorainak egy negyedéves ÁFA bevallásra kötelezett szeghalmi cég tűnt fel, mivel a könyvelési anyagában az eddigi vizsgálatok szerint több milliárd forintot meghaladó hamis költségszámlákra bukkantak.

A rendkívül gyors és hatékony - alig három hetes – nyomozást követően a vámnyomozók 2008. március 4-én, kedden, rajtaütöttek a „társaságon”. Hat helyen tartott házkutatás során, megtalálták a hamisításhoz használt bélyegzőt, több nagy cég fejlécével ellátott üres lapokat, amelyekre a hamis számlákat nyomtatták, illetve az ehhez használt számítógépet. Lefoglaltak több gépjárművet, ingatlanokat, készpénzt, továbbá bankszámlákat zároltak összesen kb. mintegy 50 millió forint értékben.

A cég vezetőjét már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság jelentős kárt okozó csalás és pénzmosás bűntette megalapozott gyanúja miatt. Az APEH esetében a vagyonosodási vizsgálatot is elrendelte.
Ugrás vissza Ugrás vissza...