Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Folytatódik az 5 milliárdos Kelet-Nyírségi szennyvízprojekt előkészítése

Létrehozva: 2010. január 7.
Módosítás: 2010. január 7.
Forrás: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Újabb fontos szakasz zárult le a mintegy 5 milliárd forint összértékű Kelet-Nyírségi szennyvízelvezetési és tisztítási projekt előkészítésében. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatósága továbbtervezésre alkalmasnak ítélte a projekthez készülő részletes megvalósíthatósági tanulmányt, és költséghaszon elemzést, így megkezdődhetnek az engedélyezési eljárások, illetve kidolgozhatják a második fordulós pályázatot. A projekt előkészítésére 166 millió forintot fordítanak.

Lezárult a Víziközmű Társulat szervezésének első szakasza, a 4.577 beruházással érintett ingatlanból 4.036-nak a tulajdonosa írta alá a belépési nyilatkozatát, ami közel 90 százalékos arány. Az Apagy, Napkor, Nyírtét, Ófehértó, Magy, Nyíribrony, Ramocsaháza, Baktalórántháza településeket érintő beruházásnak köszönhetően a társulás területén a szennyvízcsatornával ellátott lakóegységek száma 1.138-ról 5.657-re, a létrehozandó biológiai tisztító kapacitás pedig 1.450 m3/nap értékkel nő. A munkálatok várható 2013-as befejeztével csökken a talaj és talajvíz szennyezőanyag terheltsége, valamint nő az érintett települések lakosságmegtartó ereje.

A projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Környezet és Energia Operatív Program  keretén belül az Európai Unió Támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Ugrás vissza Ugrás vissza...