Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:1, 92 milliárd forintból megújul Szentendre belvárosa

Létrehozva: 2010. március 31.
Módosítás: 2010. április 1.
Forrás: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Sajtóiroda
Szentendre, 2010. március 31.


1, 92 milliárd forint összköltségű fejlesztés valósul meg jövő tavaszra Szentendrén.  Megújul a Főtér és környéke, átalakul a Dumtsa Jenő és a Malom utca, valamint a Bogdányi utca egy része és a Bükkös-patak egy szakasza. Átalakítják a Tourinform irodát és megépül a kistérségben egyedülálló értékeket képviselő MűvészetMalom hiányzó szárnya. A beruházáshoz 900 millió forint európai uniós támogatást nyert a szentendrei önkormányzat.
 
„A városrehabilitációnak és a különböző városrészek felújításának társadalmi és gazdasági szempontból is rendkívül fontos szerepük van. A városfelújítás elmaradása jelentős lakásgazdálkodási, lakáspiaci és költségvetési gondokat okozhat az érintett önkormányzatoknak. Szerencsére ma már egyre több az olyan település – köztük Szentendre is-, mely felismerte a kijelölt városrészek felújításának és az ezekben jelentkező társadalmi problémák felszámolásának szükségességét – mondta el beszédében szerda délelőtt Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter Szentendrén, a Szentendre 1000 év+ városfejlesztési program nyitórendezvényén.

Jövő tavaszra megújul Szentendrén a Főtér és környéke, átalakul a Dumtsa Jenő és a Malom utca, valamint a Bogdányi utca egy része és a Bükkös-patak egy szakasza. Átalakítják a Tourinform irodát és megépül a kistérségben egyedülálló értékeket képviselő MűvészetMalom hiányzó szárnya. Az 1, 92 milliárd forint összköltségű beruházáshoz 900 millió forint európai uniós támogatást nyert a szentendrei önkormányzat.
 
A szintén a Szentendre 1000 év+ programsorozat keretein belül megújuló óvodák kivitelezési munkálatai március 24-én kezdődtek meg. Az érintett négy szentendrei óvoda felújítása lépcsőzetesen történik és előreláthatólag augusztus végéig tart. A felújítások során akadálymentesítik, valamint a mozgás-, és látássérült gyermekek számára is alkalmassá teszik az épületeket. A gyerekek legnagyobb örömére felújítják a csoportszobákat, három óvodában új tornaszobát alakítanak ki és megszépülnek a kertek is.

A szakorvosi rendelőintézet átépítésének és az árvízvédelmi gát megújításának kapcsán is javában folynak a kivitelezés előkészítésének munkálatai. Ezek a projektek és a Szentendre 1000 év+ további beruházásai esetében is nagy előrelépések várhatóak az idén (pl. oktatás- és szervezetfejlesztés, öko- és concerto program).

Ugrás vissza Ugrás vissza...