Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Bajnai Gordon fogadta a szerb köztársasági elnököt

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2009. október 12.


Bajnai Gordon miniszterelnök hivatalában fogadta Borisz Tadics szerb köztársasági elnököt, aki Sólyom László köztársasági elnök meghívására látogatott Budapestre.
 
Bajnai Gordon és Borisz Tadics áttekintette a két ország dinamikusan fejlődő kapcsolatait, a gazdasági együttműködés további bővítésének, a kis- és középvállalatok fokozottabb bevonásának lehetőségeit. Szót ejtettek a közlekedési kapcsolatokról, mindenekelőtt a határátkelők bővítéséről és a vasúti közlekedés egyes kérdéseiről, így a Budapest-Újvidék összeköttetés fejlesztéséről is. Az energetikai együttműködés témakörében Bajnai Gordon miniszterelnök megerősítette: amennyiben a tél folyamán – a tavalyi helyzethez hasonlóan – Szerbia gázellátása külső segítségre szorulna, Magyarország ismét kész azt megadni.
 
Magyar részről elhangzott: hazánk a kezdetektől támogatja Szerbia európai integrációs és vízumliberalizációs törekvéseit, és határozottan fellépett az Unióban azért, hogy a szerb állampolgárok – köztük a vajdasági magyarok – 2010. január 1-jétől vízummentesen utazhassanak hazánkba és a schengeni övezet más országaiba.

Ugrás vissza Ugrás vissza...