Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Magyar-szlovák vámegyüttműködés

Létrehozva: 2007. július 4.
Módosítás: 2007. július 4.
Forrás: Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága
Kommunikációs Osztály
Budapest, 2007. július 4.

2007. július 3-án a szlovákiai Nagymegyeren találkoztak a magyar és szlovák vámhatóság képviselői. A dr. Nagy János vezérőrnagy, országos parancsnok úr, illetve az Eleonóra Kročianová főigazgató asszony által vezetett szakmai delegációk áttekintették a vámtitkoknak minősülő adatok ellenőrzési célú átadásának rendjéről szóló Megállapodás gyakorlati tapasztalatait, az együttműködés esetleges szorosabbra fűzésének lehetőségeit. A Megállapodás alapján a két ország vámszervei a vámkezelést követően online megküldik egymásnak a vámkezeléshez kapcsolódó adatokat, minimalizálva ezzel az országhatárokon átnyúló adócsalások lehetőségét.

A vámszakmai területen kialakított együttműködés sikerére tekintettel a magyar és szlovák vámhatóság megállapodott az adatcsere jövedéki szakterületre történő kiterjesztésében.  

Az elmúlt időszakban tapasztalt visszaélésekre tekintettel a szlovák főigazgató asszony támogatásáról biztosította a magyar felet a szlovák honosságú gépjárművek magyarországi használatával kapcsolatban felmerült regisztrációs adófizetés esetleges elkerülésének vizsgálatában. Ehhez adatokat, információkat bocsát a Vám- és Pénzügyőrség rendelkezésére.

A megbeszélés keretében a szlovák vámigazgatóság beszámolt a szlovák-ukrán határszakaszon felállított vasútröntgen alkalmazásának tapasztalatairól, felkínálva szakmai segítségét a berendezés magyar-ukrán határszakaszon történő telepítéséhez.

Ugrás vissza Ugrás vissza...