Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Harmadszorra indul professzionális holland-magyar kommunikációs képzés a közigazgatásban

Cikk:


Szociális és Munkaügyi Minisztérium
Sajtótitkárság
Budapest, 2008. október 10.

A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium valamint a Holland Kormányzati Információs Szolgálat szakmai együttműködésével 2008. októberében Közigazgatási kommunikáció és társadalmi befogadás címmel már harmadik alkalommal indul szakmai továbbképzés Budapesten. A képzés ünnepélyes megnyitója 2008. október 10-én volt Budapesten.

A közigazgatásnak nagy szüksége van tehetséges, jól képzett, a kommunikációban is járatos szakemberekre - szögezte le Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára a képzés megnyitóján. A hazánkban egyedülálló, tíz hónapos professzionális képzés célja olyan kommunikációs tanácsadók oktatása, akik a közigazgatási hivatalnokok munkáját segítve, a társadalmi befogadással kapcsolatos területeken hozzájárulnak a közigazgatás és a polgárok közötti hatékony és eredményes kommunikációs folyamatok javításához. A hallgatók különböző minisztériumok, költségvetési szervek, közigazgatási hivatalok azon köztisztviselői, akik közreműködnek a szociális befogadás politika tervezésében és megvalósításában. A kurzus egyrészről szemléletformáló, másrészről olyan elméleti és gyakorlati ismeretek nyújt, amellyel a kormányzati szervek, civil szervezetek képviselői meg tudják szólítani a különböző célcsoportokat. Az oktatás sikeres, hiszen idén is közel száz hallgató jelentkezett.

A kormányzati kommunikáció területén több mint félévszázados múlttal rendelkező Holland Kormányzati Információs Szolgálat szakmai tanulmányút és módszertani segítség nyújtásával támogatja a tapasztalatszerzést a magyar szakemberek számára, beleértve a magyar tanárok továbbképzését és holland előadók biztosítását az oktatási folyamathoz. A társadalmi kohézió szempontjából rendkívül fontos képzést a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja. A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar szakmai háttere, elkötelezettsége a felnőttképzés, humánerőforrás-fejlesztés iránt garanciát nyújt a képzés magas színvonalú, hatékony megszervezéséhez és lebonyolításához.

Ugrás vissza Ugrás vissza...