Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Egyeztetés segélyszervezetekkel a Kríziskezelő Programról

Cikk:

SzMM Sajtótitkárság
Budapest, 2009. június 25.


Herczog László szociális és munkaügyi miniszter a Karitatív Tanács négy tagszervezetével – a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvánnyal, a Magyar Vöröskereszttel és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal – egyeztetett a Kríziskezelő Programról, valamint a Karitatív Tanács szerepének bővítéséről.

A segélyszervezetek képviselői szívesen fogadták, hogy a Kormány támaszkodni kíván az egyházak és civil szervezetek szociális tevékenységére és felajánlották együttműködésüket. A Kríziskezelő Programmal kapcsolatban kiemelték, hogy olyan szociálpolitikai rendszerré kell azt alakítani, amely egy mentorhálózattal megerősítve hosszabb távon tud működni. A karitatív szervezetek elsődleges jelzőpontok lehetnek, segítségükkel a rászorulók könnyebben bevonhatók a szociális rendszerbe. Ennek keretében a bajba jutott családok az adósságkezelés, a lakásfenntartási támogatás, a segélyek és a szociális munka segítségével talpra állhatnak. Elsődleges cél a krízishelyzetbe került családok lakhatásának biztosítása.

A Karitatív Tanács tagszervezetei javasolták, hogy a fel nem ajánlott személyi jövedelemadó 1 százalékai a Kríziskezelő Alapba kerüljenek, továbbá, hogy az eladósodás megakadályozására kiírt Társadalmi Megújulás Operatív Programot a Kríziskezelő Programmal összhangban írják ki.

Herczog László tárcavezető felkérte a Karitatív Tanács tagjait, hogy vegyenek részt a Kríziskezelő Program Tanácsadó Testületének munkájában, amelynek feladata a kríziskezelés célját szolgáló pénzeszközök felhasználásának elősegítése lesz.

Ugrás vissza Ugrás vissza...