Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Nemzetközi szeminárium a Fiatalok Lendületben Program időközi értékeléséről

Cikk:

Szociális és Munkaügyi Minisztérium
2009. szeptember 23.


Az Európa Tanács Budapesti Európai Ifjúsági Központja ad otthont szeptember 23-27. között az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben Programjának időközi értékeléséről szóló szemináriumnak. A rendezvényt a Program magyar (FSZH– Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat) és osztrák Nemzeti Irodája (Interkulturelles Zentrum) szervezi közös együttműködésben, melyen közel 15 ország Nemzeti Irodái és ifjúságkutatói mellett az Európai Bizottság képviselői is részt vesznek.

Az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az Európai Unió tagállamainak megállapodása értelmében létrejött Youth in Action - Fiatalok Lendületben Program célja a nem-formális nevelési programok támogatása a fiatalok számára. A Program a 2007-től 2013-ig tart, jelentősen hozzájárulva az európai fiatalok készségeinek és képességeinek fejlesztéséhez, és kulcsfontosságú eszközt jelent a nem-formális és informális tanulási lehetőségek biztosításában. Az Európai Unió minden tagállamának 2010 júniusáig kell benyújtania a Program megvalósításának első három évére vonatkozó nemzeti értékelését az Európai Bizottság számra. Az időközi értékeléssel a Program megvalósításának első három éve során szerzett nemzeti tapasztalatok kvantitatív és kvalitatív adatai alapján nyílik lehetőség az 2014-tól induló új program előkészítésére is.
 
A szeminárium célja, hogy az európai tagállamok illetékes hatóságai egy közös stratégiai megközelítést, egységes értékelési és módszertani rendszert alakítsanak ki, mely a Bizottság által megadott szempontoknak is megfelel. Emellett a szeminárium lehetőséget biztosít a tagállamok ifjúságkutatóinak és a Nemzeti Irodák képviselőinek, hogy az ifjúsági területen szerzett tapasztalataikat megosszák egymással, a potenciális hosszú távú európai együttműködés megalapozása céljából.

Ugrás vissza Ugrás vissza...