Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megalakult a foglalkoztatási és szociális fórum

Cikk:

SZMM Sajtótitkárság
Budapest, 2010. február 12.


2010. február 11-én megalakult a Foglalkoztatási és Szociális Fórum a szociális és munkaügyi miniszter irányításával.  A Foglalkoztatási és Szociális Fórum a miniszter mellett működő konzultatív szervezet, amelynek célja az „Út a munkához” kormányzati program céljainak társadalmasítása, a társadalmi partnerek bevonása a program megvalósításába és nyomon követésébe, az eredmények értékelése, új javaslatok, ajánlások megfogalmazása, a program sikerének elősegítése. A Fórum tagjai a társadalmi partnerek képviselői.

A Foglalkoztatási és Szociális és Fórum lehetőséget ad az állam, az önkormányzatok, a munkaügyi szervezet, a családsegítők, a vállalkozók, a képzőintézmények, a kamarák, a civilszervezetek, valamint a szociális partnerek közötti párbeszédre, így javulhat az „Út a munkához” program céljainak megvalósulása, emelkedhet az ellátások, a szolgáltatások és a foglalkoztatás színvonala.

A Foglalkoztatási és Szociális és Fórum – létrehozóinak szándéka szerint - független, pártpolitikától mentes fórum, hiszen maga az „Út a munkához” program is a politikai pártok szempontjain túlmutató, azokon felülemelkedő társadalmi egyetértést és konszenzust kíván.

Az FSZF alapvető feladata az „Út a munkához” program előrehaladásának, megvalósulásának rendszeres elemzése és a felmerült problémák kezelésére, valamint a programmal kapcsolatos javaslatok, ajánlások kidolgozása.  

Az első ülésen sor került az „Út a munkához” program rövid értékelésére, a hozzá kapcsolódó értékelési és monitoring módszerek megtárgyalására. A előadók bemutatták az OFA Fórum szakmai programját, és tájékoztatást adtak a 2010. évi közfoglalkoztatási tervek előkészítésének helyzetéről. Az „Út a munkához” program eredményes megvalósításához most létrehozott partnerségi együttműködés az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány FÓRUM programja keretében működik.

Ugrás vissza Ugrás vissza...