Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tiszteletbeli ápolóvá avatták Szócska Miklóst

Létrehozva: 2012. február 17.
Módosítás: 2012. február 17.
Forrás: Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Pro Sanitate és Miniszteri oklevél kitüntetéseket adtak át a Magyar Ápolók Napján, pénteken a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban a Magyar Ápolási Egyesület szervezésében. Az elismeréseket Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége, Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár, valamint az egyesület elnöke, Bugarszki Miklós és alelnöke, Vártokné Fehér Rózsa adta át. 

 

Az ünnepség váratlan fordulata volt, hogy a Magyar Ápolási Egyesület tiszteletbeli ápolóvá avatta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárt.

Indoklásként elhangzott, hogy az államtitkár már a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ első évfolyamának indításánál kereste a kapcsolatot az ápolásvezetőkkel, hogy együtt tanulják az egészségügyi menedzsmentet az orvosi igazgatókkal, a gazdasági igazgatókkal és jogászokkal. Államtitkárként is megőrizte ezt a szemléletet, meghívásaiknak eleget tett és bevonta a szakdolgozókat a jogalkotói előkészítő munkába. Irányítása alatt megkezdődhetett az ápolói szakképzés elméleti és gyakorlati átszervezése.

A rendezvényen elhangzott, hogy Szócska Miklós felismerte: az egészségpolitika célkitűzései az ápolók nélkül nem érhetők el. Minden igyekezetével azon van, hogy a szakdolgozók, egészségügyi dolgozók életkörülményein javítson.

A humán erőforrás stratégia kidolgozásának eredményeként várható, hogy a szakdolgozók jövőképe kiszámíthatóbb lesz, és az ápolók presztízse is pozitív irányba változik. Az államtitkár az egészségügyi szakdolgozók véleményét és érdekeit szem előtt tartva elindította a szakdolgozói életpályamodell kidolgozását.

Szócska Miklós avatásával egyidejűleg átvehette az egyesület oklevelét és kerámiáját, illetve egy jelképes fityulát.

Ugrás vissza Ugrás vissza...