Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Egyenlő Esélyek Tábora: elindult az idei utolsó csoport

Létrehozva: 2006. augusztus 17.
Módosítás: 2006. augusztus 26.
Forrás: Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Szociális és Munkaügyi Minisztérium
Sajtótitkárság
Budapest, 2006. augusztus 17.
Az Egyenlő Esélyek Táborának idei utolsó gyerekcsoportja indult ma Zánkára. Az egymás megértését és elfogadását - a toleranciára nevelést - legjobb már gyermekkorban elkezdeni, ennek egyik kiváló eszköze lehet az "Egyenlő Esélyek Tábora", amely négy éve, 2002-ben indult. A táborban a fogyatékossággal élő gyermekek együtt töltenek néhány napot az egészséges gyermekekkel, akik között romák és gyermekotthonban élők is vannak.  
Az "Egyenlő Esélyek Tábora" program 2006-ig több mint 26.000, 10 és 14 év közötti gyermek táborozását tette lehetővé hazánk turisztikai vonzerővel rendelkező településein.  
2006-ban június 21-25. között 330 fő, júliusban és augusztus 17-21. között 370 fő, összesen 700, 10-14 év közötti kisiskolás vesz részt a programokon. Minderre 24 millió Ft-ot fordított a kormány 2006-ban. A résztvevők és kísérőik számára a táborok szállás, étkezés és programköltségei térítésmentesek. A táborokat a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum Közhasznú Társaság koordinálja és bonyolítja le.  
Azokat a szervezeteket, amelyek kiválaszthatták a táborozókat, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium kérte fel. Ezek a következők: Halmozottan Sérültek Szülőszövetsége, Autisták Érdekvédelmi Egyesülete, Fogyatékos Gyermekotthon, Bliss Alapítvány, Máltai Szeretetszolgálat, Magyar Williams Szindróma Társaság, Alapítvány a Jövő Nemzedékért, Napos Oldal Alapítvány, lakásotthonban élő gyerekek, a szelevényi árvízkárosult gyermekek, Rom-Som Alapítvány, Nógrád Megyei Cigány Kisebbségi Képviselők és Szószólók Szövetsége, Pest Megyei Romák Érdekvédelmi Szervezete stb.  
A tábori turnusok során a szervezők szállást, napi háromszori étkezést, programot és ajándékpólót biztosítanak a táborozóknak. Az idei tapasztalatok alapján is sikeresen megvalósult a program célkitűzése, hogy a különböző életkörülmények között élő gyerekek megismerjék egymást és megtanulják elfogadni a másságot. 
Ugrás vissza Ugrás vissza...