Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Telephelyfejlesztés – újra elérhető a tavalyi év egyik sikerpályázata

Létrehozva: 2010. április 1.
Módosítás: 2010. április 1.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
2010. április 1.

 
Újra kiírásra került az Új Magyarország Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programjának keretében az a telephelyfejlesztési pályázat, mely a tavalyi év egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó kiírása volt. A mind a hét régiót érintő pályázat jelenlegi keretösszege közel 17 milliárd forint, ez előreláthatólag 300 új megvalósuló projekt támogatását jelentheti.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség telephelyfejlesztést támogató pályázati kiírása a kis- és középvállalkozások (KKV) működési helyszínéül szolgáló meglévő, működő telephelyek modernizációját és bővítését, nem megfelelő telephelyeik cseréjét, és a telephelyek kihasználtságának növelését kívánja elősegíteni. Cél a KKV-k versenyképességének megőrzése és fokozása, emellett a pályázati felhívás kiemelt figyelmet fordít a foglalkoztatottság megtartására és javítására. A felhívás közvetett célja a KKV-k tevékenységének erősítése, a régiós kis- és középvállalkozások tőkeellátottságának növelése, továbbá annak előmozdítása, hogy a telephelyfejlesztéssel járó beruházások hozzájáruljanak a régió foglalkoztatottsági szintjének megtartásához, növeléséhez. A most meghirdetésre került pályázat az előző kiíráshoz képest még nagyobb hangsúlyt fektet az új munkahelyek teremtésére.

A konstrukció keretében a pályázók a termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építését, a már meglévő épületek átalakítását és bővítését, valamint a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtását, az alapinfrastruktúra kiépítését, korszerűsítését jelölhetik meg célul. Kapcsolódó tevékenységként támogatható az szükséges eszközök beszerzése és a környezeti kármentesítés is. A támogatás mértéke 10-100 millió forint pályázatonként.

A tavalyi évben a gazdasági válság ellenére a pályázói kedv és forrásigény töretlennek mutatkozott. Az eredetileg hét régióban meghirdetett, 17,85 milliárd forintos keretösszegre 40,3 milliárd forint összértékű pályázat érkezett be. A keretösszeg megemelésének köszönhetően összesen több mint 23 milliárd forintnyi támogatás került megítélésre, mely 469 támogatott projektet, közel 18 ezer megtartott munkahelyet, és több mint 2800 új munkahelyet jelent.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...