Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tóth Orsi Vilniusban

Cikk:

Magyar Filmunió
2009. november 2.

A European Film Promotion Vilniusban mutatja be az év Shooting Starjait. A vilniusi közönség Tóth Orsit Nemes Gyula EGYETLENEIM című filmjében csodálhatja meg a hétvégén.

Az európai filmpromóciós szervezeteket tömörítő EFP Berlin és New York után Európa kulturális fővárosában, Vilniusban is bemutatja az év kiemelkedő színésztehetségeit, köztük Tóth Orsit.

November 5-7. között a vilniusi Scanorama filmfórum közönsége is megismerkedhet a februárban Berlinben kezdődött Shooting Stars program három résztvevőjével. A svájci Celine Bolomey és a dán Cyron Melville mellett Tóth Orsi utazik Vilniusba. A fiatal magyar színésznő főszereplésével készült Egyetleneim-et, Nemes Gyula első játékfilmjét tűzi műsorra a Scanorama filmfesztivál.

Tóth Orsi jelenleg több nemzetközi koprodukcióban látható: a velencei mustrán díjazott Women Without Men című Shirin Neshat-film és az osztrák Jessica Hausner Lourdes című alkotása is járja a rangos nemzetközi filmfesztiválokat. A számos külföldi és hazai díjjal méltatott magyar színésznőt nemsokára Ricky Rijneke The Silent Ones és Elisabeth Scharang Jedem Das Seine című jelenleg készülő filmjeiben is láthatja a nagyvilág.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...