Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az Önkormányzati Minisztérium idén is támogatja a turisztikailag kiemelt térségekben a közbiztonsági feladatok ellátást

Létrehozva: 2008. június 2.
Módosítás: 2008. június 3.
Forrás: Önkormányzati Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Önkormányzati Minisztérium
Sajtó és Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2008. június 2.

Az Önkormányzati Minisztérium a Turisztikai Célelőirányzat forrásaiból évek óta támogatja a turisztikai szempontból kiemelt településeken működő megyei rendőr-főkapitányságok közbiztonsági és közrendvédelmi feladatait. 2007-ben 32 millió forintot , 2008-ban a tervek szerint 46 millió forintot fordítanak erre a célra.

Tavaly a budapesti, a pest megyei és a balatoni megyék rendőr főkapitányságaival szerződést kötöttek e feladatokra, az idén további két turisztikailag fontos területre - Tisza-tó, Velencei-tó - terjesztik ki ezt az együttműködést.

Somogy, Veszprém és Zala megye rendőr főkapitányságai 2008-ban 10 millió forint támogatást kapnak a Balaton-parti települések rendőri feladatainak ellátására.

Az erről szóló megállapodást 2008. május 30-án írták alá Balatonfüreden. Az eseményen részt vettek a három balatoni megye rendőr-főkapitányai, valamint Dr. Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára.

A támogatásért cserébe a rendőrkapitányságok vállalják, hogy a turisták által leglátogatottabb területeken egy-egy ún. információs mini-centrumot hoznak létre, ahol állandó rendőri jelenlétet biztosítanak a turizmust zavaró jelenségek (zsebtolvajlások, tiltott szerencsejáték, turisták zaklatása stb.) visszaszorítása érdekében, a kiemelt településeken a rendőrjárőrök munkáját segítő diáktolmács-rendszert működtetnek, illetve több nyelven beszélő segítőket alkalmaznak. A vállalások között szerepel, hogy a Balaton-parti megyei rendőrkapitányságok létszámát növelik, a Balaton-parti rendőrkapitányságokon a bűn- és baleset-megelőzési előadók a szállodák üzemeltetőivel kapcsolatot alakítanak ki a turisták mind szélesebb körének - alapvetően bűnmegelőzési célú - tájékoztatása érdekében.

Ugrás vissza Ugrás vissza...