Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Két kategóriában adták át „Az év turisztikai újságírója” díjat

Létrehozva: 2008. február 4.
Módosítás: 2008. február 4.
Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Magyar Turizmus Zrt.
Kommunikációs Csoport
2008. február. 4.

Az idei évben is két kategóriában adták át „Az év turisztikai újságírója" díjat a 16. Turisztikai Évadnyitó Fogadáson.

A Magyar Turizmus Zrt. által két éve alapított díj a turisztikai ügyekben jártas újságírói kör működését és bővítését kívánja segíteni. Azon nagyközönségi újságírók szakmai munkásságát ismeri el, akik áldozatos munkájukkal rendszeres tájékoztatást adnak a magyar turizmus aktuális kérdéseiről, s pozitív írásaikkal hozzájárulnak a turizmus megszerettetéséhez, a Magyarországról kialakult pozitív kép erősítéséhez. A bőséges hazai turisztikai kínálatnak és a belföldi közönséget megcélzó számos marketingakciónak köszönhetően mára egyre több újságíró foglalkozik a turizmussal. Az általuk közvetítetett hírek, tudósítások pedig, amellett hogy segítik a magyar lakosság tájékozódását, informáltságát, ösztönzik a belföldi utazásokat is. A turizmus állami irányításának döntése alapján a 2007. év turisztikai újságírója Németh Teréz Katalin, a Világgazdaság munkatársa, a napilap idegenforgalmi témafelelőse lett, az év turisztikai tudósítója díjat pedig Králl Vera, az MTI tudósítója vehette át Dr. Róna Ivántól az MT Zrt. vezérigazgatójától.

Mindketten évek óta figyelemmel kísérik a magyar turizmus aktualitásait, részt vesznek a turisztikai kérdéseket érintő sajtó- és szakmai tájékoztatókon, s az általuk ismertetett témákat minden esetben alaposan elemzik. Az objektivitás érdekében az illetékes szakértőket megkérdezik, a rendelkezésre álló ismertetőket, háttéranyagokat feldolgozzák, s az adott témában szervezett tanulmányutaknak is aktív résztvevői. A magyar turizmus különböző területeit érintő tudósításaik - amelyekben számos jelentős eseményről, kampányról, fejlesztésről beszámolnak - naprakészek. Átfogó, tartalmas és igényes beszámolóik nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy - az általuk képviselt mértékadó médiumokon keresztül - a hazai közvélemény rendszeresen tájékozódhasson a magyar turizmust érintő aktualitásokról.

Németh Teréz Katalin a Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után a Világgazdaság című üzleti napilapnál kezdte újságírói pályafutását 1988-ban. 1991-től közel 6 éven át a Magyar Hírlap újságírója, szerkesztője, majd 1996-tól 2003-ig a Magyar Tőkepiac és a Brókervilág főszerkesztője, a Geomédia Tőkepiaci divíziójának vezetője. 2003-ban tért vissza a Világgazdasághoz először, ahol egy éven át a pénzügyi rovat vezetője volt. A következő egy évben a Magyar Nagylexikon Kiadó programigazgatója, majd 2005-től ismét a Világgazdaság munkatársa, a vállalati rovat vezetője, szerkesztője.

Králl Vera a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett közgazdász végzettséget Az idegenforgalmi és szálloda szak elvégzését követően, gazdaságdiplomácia, nemzetközi gazdaságelemző szakirányon is diplomát szerzett. 2000-ben lett a Magyar Távirati Iroda munkatársa, ahol jelenleg gazdasági újságíróként a turizmus, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a KSH tevékenységi körébe tartozó, valamint a külgazdasági témák feldolgozásáért felelős. Angolul és németül beszél.

Ugrás vissza Ugrás vissza...