Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ukrajnai parlamenti választások

Létrehozva: 2006. március 27.
Módosítás: 2006. március 27.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Külügyminisztérium
Szóvivői és Közkapcsolati Főosztály
Budapest, 2006. március 27.

A magyar kormány megelégedéssel nyugtázza, hogy március 26-án szabad és demokratikus parlamenti és helyhatósági választásra került sor Ukrajnában. A vasárnapi szavazást demokratikus keretekben folyó kampány előzte meg, amely biztosította valamennyi politikai erő számára a vélemények és nézetek szabad kifejtését. Magyarország üdvözli, hogy az ukrán választópolgárok nagy számban éltek választójogukkal. Az ukrán társadalom nagyarányú politikai aktivitása tükrözi az ukrán népnek a jogállamiságba, a demokratikus intézményekbe vetett hitét, és kiemeli azoknak a demokratikus változásoknak a jelentőségét, amelyek Ukrajna politikai és társadalmi életében az elmúlt időszakban bekövetkeztek.

Magyarország abban érdekelt, hogy a most létrejövő kormány elkötelezett legyen a politikai és gazdasági reformok, Ukrajna modernizációjának, demokratikus átalakulásának folytatása mellett. Magyarország továbbra is támogatja Ukrajnának az euro-atlanti struktúrákhoz való közeledését, és kész arra, hogy - az eddigiekhez hasonlóan - gyakorlati segítséget nyújtson Kijevnek integrációs törekvései megvalósításához, az EU-Ukrajna Akciótervben vállalt kötelezettségei teljesítéséhez.

A magyar kormány reményét fejezi ki, hogy a parlamenti választásokkal egyidőben tartott helyhatósági választásokon a kárpátaljai magyarság megfelelő képviselethez jut, ami biztosítja aktív részvételét a helyi politikai életben és segítheti a magyar-ukrán kapcsolatok fejlesztését a határmenti régiókban is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...