Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Folytatódik az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára rendezett állami ünnepségsorozat

Létrehozva: 2006. október 25.
Módosítás: 2006. október 25.
Forrás: Kormányzati Kommunikációs Központ

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Kormányzati Kommunikációs Központ
Sajtóiroda
2006. október 25.
A kormány méltóképpen kíván megemlékezni az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójáról, de az elmúlt napok eseményei a korábbinál szigorúbb biztonsági intézkedéseket tesznek szükségessé.
Bár az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára rendezett állami ünnepségsorozat az előre meghirdetett program szerint folytatódik, a Kossuth tér lezárása miatt néhány helyszín módosul.
„Az Én 56-om” óriásplakát-kiállítást, amely az 1956-os témájú plakátok tervezésére kiírt pályázat 50 legjobb pályaművét mutatja be, október 27-től november 4-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Felvonulási téren, az október 23-án felavatott ’56-os emlékmű mellett.
Az eredetileg tervezett november 3-ai időpontig folytatódik a Városháza parkban felállított „Nyitott Múzeum” kiállítás, és a „Forradalmi Emlékpontokat” is felkereshetik november 4-ig az érdeklődők a város több pontján. Csupán a Kossuth térre tervezett „Forradalmi Emlékpont” helyszíne változik: ezt a Felvonulási téren állítják fel a szervezők. Az alkalmi emlékpontoknál filmvetítés, történelmi idegenvezetők, tájékoztató anyagok állnak a forradalom és szabadságharc budapesti eseményei iránt érdeklődők rendelkezésére.
Október 24-én elindult 10 napos útjára a „Múzeumvonat ’56” utazó emlékkiállítás, amely 19 városban tekinthető meg. A tárlat fél-fél napot tartózkodik a fogadó városok pályaudvarán.
A szervezők a változások miatt az érdeklődő közönség megértését kérik.
Ugrás vissza Ugrás vissza...