Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A legelmaradottabb régiók családi vállalkozásait segíti a Kormány

Létrehozva: 2011. december 14.
Módosítás: 2011. december 14.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az Új Széchenyi Terv keretében 35 családi vállalkozás nyert 222 millió forintos támogatást a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még augusztusban írt ki pályázatot mikrovállalkozások technológia-fejlesztésére. A támogatás révén 87 munkahely megőrzését és 48 új munkahely létesítését teszi lehetővé a Kormány.

A Kormány a pályázati konstrukcióval nemcsak azokat a családi vállalkozásokat igyekszik megsegíteni, amelyek a korábbi kormányzati időszakban nem jutottak támogatáshoz, hanem az 5000 főt meg nem haladó népességű kistérségekben is gondoskodik a helyi gazdaság fellendítéséről és a foglalkoztatás növeléséről.

Az Új Széchenyi Terv keretében rendelkezésre bocsátott 222 millió forintos támogatást olyan családi- és mikrovállalkozások nyerték, amelyek tíz főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztatnak. A sikeres pályázat további feltétele volt, hogy a beruházás a leghátrányosabb helyzetű kistérségben fekvő, vidékies besorolású településen valósuljon meg.

A pályázat keretében a vállalkozói tevékenységet közvetlenül szolgáló műszaki berendezések, gépek, járművek, erőgépek, erőművi berendezések, egyéb gépek, berendezések beruházásához lehetett támogatást nyerni. Mivel a pályázat uniós forrásból nem finanszírozható, a keretet a tárca a területfejlesztéssel és fejlesztéspolitikával összefüggő feladatokat szolgáló előirányzatból biztosította.

A munkahelyek megőrzésével és az újabbak létesítésével nő a nyertes vállalkozások termelékenysége és versenyképessége. A fejlesztések érzékelhető változást idéznek elő a kistérség lakosainak életszínvonalában, hosszú távon biztosítva számukra a leghátrányosabb helyzetből való kitörést.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...