Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2020. július 10-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Uniós forrásból megépül és megújul a Tápiószele-Újszilvás-Abony településeket összekötő út

Létrehozva: 2008. szeptember 26.
Módosítás: 2008. szeptember 26.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Kommunikációs Főosztály
2008. szeptember 26.

Új, európai színvonalú közlekedési kapcsolat létesül az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a Tápiószele-Újszilvás-Abony összekötő út építése és felújítása révén. A 17 km-es - több mint 1,2 milliárd forint uniós támogatásból létesülő - útszakasz alapkövét a mai napon tette le Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

Az elkészülő útszakasz jelentősen tehermentesíti a 311-es másodrendű főútvonal Tápiószele és Cegléd közötti, valamint a 4-es számú elsőrendű főútvonal Cegléd és Abony közötti szakaszt. A fejlesztés során a 3119. sz. út Tápiószele-Újszilvás-Abony közötti 17 km-es út teljes szakasza megépül és megújul, a 3119-es és 3121-es jelű utak találkozásánál pedig körforgalmi csomópont létesül.

A beruházás teljes költsége közel 1,5 milliárd forint, ebből az uniós támogatás összege 1,2 milliárd forint, a Magyar Közút Kht-vel közösen megvalósuló projekt lebonyolításáért Újszilvás Község Önkormányzata felel.

Az építkezés várhatóan 2008. harmadik negyedévében kezdődik, az átadás 2009. év végén várható.

Ugrás vissza Ugrás vissza...