Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A VDSZSZ aláírta a foglalkoztatáspolitikai megállapodást

Cikk:

MÁV-START Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság
2008. január 28.

A VDSZSZ Szolidaritás aláírta a MÁV-START Zrt. által még 2007. decemberében javasolt foglalkoztatáspolitikai megállapodást, amelyet közel 1 hónappal ezelőtt, az azt aláíró Vasutasok Szakszervezete, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetségével szemben, a VDSZSZ Szolidaritás nem írt alá, csak szignált.

A MÁV-START Zrt. vezetése bízik benne, hogy a vállalatnál dolgozó összmunkavállalók érdekeit figyelembe véve, sikerül a szakszervezetekkel folytatott következő bértárgyalás során elérni, hogy a Vasutasok Szakszervezete, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetségével együtt a VDSZSZ Szolidaritás is elfogadja és aláírja a 6,9%-os, minden munkavállalóra kiterjedő béremelést, amely egyébként közel 1,5%-kal meghaladja az Országos Érdekegyeztető Tanács 2008. évre vonatkozó béremelési javaslatának alsó határát. Ennek elfogadásáról egyébként korábban a VDSZSZ Szolidaritás elnöke írásban tájékoztatta a MÁV-START Zrt. elnök, vezérigazgatóját, azzal a kitétellel, hogy a megállapodást ezzel kapcsolatban csak akkor írja alá, ha további 10%-os, 2007. július elsejéig visszamenő béremelést, valamint - az egyébként nem MÁV-START Zrt. hatáskörbe tartozó - a MÁV-CARGO Zrt. eladásából származó bevétel terhére 2,5 havi átlagkeresetet is kifizet dolgozóinak a vállalat.

Számít a MÁV-START Zrt. vezetése továbbá a következő bértárgyaláson a VDSZSZ Szolidaritás együttműködésére abban is, hogy az összes szakszervezet, így a VDSZSZ Szolidaritás által is elfogadott, a jövőben minden egyes dolgozót megillető negyedmillió forintos éves, akár teljesen adómentes, béren kívüli juttatás kérdésében megállapodás szülessen, azaz a munkáltató és a szakszervezetek által e kérdésben egyeztetett és elfogadott kérdésben aláírt megállapodás legyen.

A MÁV-START Zrt. vezetése bízik abban, hogy a VDSZSZ Szolidaritás átgondolja a sztrájkfenyegetéssel kapcsolatos döntését és nem kívánja elbizonytalanítani a vasúton utazókat, kiszámíthatatlanná tenni a vasúti közlekedést. Szeretné, ha minden VDSZSZ Szolidaritás MÁV-START Zrt-nél dolgozó tag elsősorban az utazóközönség érdekeit tartaná szem előtt, ahogy azt a Vasutasok Szakszervezete, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége és a MÁV-START Zrt. vezetése is teszi.

A MÁV-START Zrt. vezetése már eddig is több alkalommal tanúsította kompromisszum és együttműködési készségét, és vallja, hogy minden munkatársára számít az általa meghirdetett minőségváltásban és új szolgáltatások bevezetésében, amihez igyekszik megteremteni a megfelelő munkakörülményeket.

Ugrás vissza Ugrás vissza...