Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A VDSzSz Szolidaritás 10.00 órától felfüggesztette a sztrájkot

Cikk:

MÁV ZRt.
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2008. április 7. 9.45 óra

A VDSzSz Szolidaritás hivatalosan is értesítette a vasúttársaságot, hogy április 7-én 10.00 órától felfüggeszti a munkabeszüntetést.

A vasúttársaságok (MÁV Zrt. és MÁV-START Zrt.) szakemberei most azon dolgoznak, hogy minél előbb visszaálljon a menetrendszerű vasúti közlekedés. A vasúti közlekedés helyreállítása összetett feladat: az országos vasúthálózat mintegy 7600 kilométerén kell egymáshoz igazítani a vonat-szerelvényeket, a mozdonyokat és a kiszolgáló személyzetet.

Elsőként a távolsági IC-vonatokat és a budapesti elővárosi vonatokat helyezik rendes üzembe, majd a távolsági gyors- és személyvonatokat indítják. A nemzetközi összeköttetések visszaállítása is megtörténik.

Napközben késésekre és útvonal rövidülésekre még számítani kell, de a koradélutáni órákra már minden vonalon biztosított lesz az utasok eljutása. A teljes menetrend április 8-án, kedd üzemkezdetre állhat helyre.

A MÁV Zrt. és a MÁV-START ZRt. köszönetet mond azoknak a vasutasoknak, akik a munkabeszüntetés ideje alatt is helyt álltak, biztosították a biztonságos vonatközlekedést, hozzájárultak ahhoz, hogy az utasok eljussanak úti céljaikhoz. A vasúttársaságok az utasok megértését kérik, s köszönik a türelmüket.

Az egyeztető tárgyalások a MÁV és a VDSzSz Szolidaritás között április 11-én 9.00 órakor folytatódnak.

Ugrás vissza Ugrás vissza...