Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2020. július 10-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Felfüggesztett rendelet

Létrehozva: 2010. július 30.
Módosítás: 2010. július 30.
Forrás: Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Egészségügyért Felelős Államtitkárság
Budapest, 2010. július 30.


Nem lép életbe az az előző kormány által hozott rendelet, amely értelmében augusztus elsejétől szigorodott volna a vezetői engedélyekhez előírt egészségügyi alkalmassági vizsgálat.

Dr. Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium irányítója 2011. január 1-ig elhalasztotta annak a rendeletnek az életbe lépését, amely a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról szólt, és az előző tárca vezetői hozták idén májusban.
Amennyiben a rendelet augusztus elsejétől életbe lépett volna egyebek mellett a siketek és nagyothallók részére jelentősen megnehezítette volna a közúti járművezetői engedély megszerzését. A tárca többek között emiatt tartja indokoltnak a szabályozás felülvizsgálatát. Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság az elkövetkezendő hónapokban az érintett szakmai és civil érdekképviseleti szervezetekkel egyeztetni fogja az európai uniós jogharmonizációs kötelezettségből fakadó változtatási javaslatokat.

Az Államtitkárság konszenzusos megoldás kialakítására törekszik ebben a jogalkotásban is.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...