Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Uniós fejlesztések önkormányzati vitanapja

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2009. november 25.


„Az önkormányzatok számára jelenleg is több hazai és uniós forrás áll rendelkezésére. Mára elértük, hogy rengeteg a színvonalas pályázat. Célunk, hogy a lehető legtöbb sikeres és gazdaságilag racionális projekt valósulhasson meg a jövőben is.” – hangsúlyozta Varju László fejlesztési ügyekért felelős államtitkár, 2009. november 25-én a régiók önkormányzati vezetőinek rendezett konferenciasorozat első állomásán, Budapesten.

A szervezők nem titkolt szándéka, hogy az intézményes kapcsolatokon túl rendszeres, aktív párbeszéd alakuljon ki a térségek vezetői között az uniós pályázati források felhasználásának eredményeiről. A vitanapon az érintett önkormányzatok helyben és első kézből tájékozódhattak az aktuális pályázati lehetőségekről.  A közép-magyarországi régió polgármesterei és a jelenlévő szakemberek a beszámolókon túl, kerekasztal-beszélgetésen vitatták meg pályázati tapasztalataikat, áttekintve a tipikus hibákat, megismerve a sikeres pályázat „receptjét”.

Varju László a rendezvény zárszavában kiemelte: a gazdasági válság időszakában különösen fontosak a helyi közösségi fejlesztések. Az önkormányzatokat arra bíztatta, hogy hosszú távra tervezzenek és éljenek az uniós források nyújtotta esélyekkel.

Ugrás vissza Ugrás vissza...