Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Vizek Éve: áprilisban a közép-dunántúli régió nyújt kedvezményeket

Létrehozva: 2008. április 1.
Módosítás: 2008. április 1.
Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Magyar Turizmus Zrt.
Kommunikációs Csoport
Budapest, 2008. április 1.

Mint arról korábban beszámoltunk, április 1-jétől a közép-dunántúli régió várja mindazokat, akik élvezni szeretnék a Vizek Évében nyújtott kedvezményeket.

A Királyi Régióban a mai napon kezdődő 3=4 akció keretében 24 szálláshelyen a negyedik éjszakát ajándékba kapják az akcióban meghatározott időszak alatt (hétfőtől csütörtökig) szállást foglaló vendégek. A szálláshelyek mellett a 3=4 kedvezményt fürdőbelépők vásárlásakor is igénybe vehetik a vendégek.

A Királyi régió gazdag gyógy- és termálvízkészlettel rendelkezik. Magyarország első nyolc legjobb gyógyvíz fürdői között tartják számon a Pápai Várkertfürdőt, de a régióban található Európa legmelegebb vizű tava, a Velencei-tó is. A „Napfény tava" ma már nemcsak vízparti üdülésre alkalmas, hanem a tó partján a megújult termál- és gyógyfürdő is várja a felfrissülni, gyógyulni vágyókat. Agárd 55 0C fokos gyógyvize, természetes gyógyerejénél fogva kiválóan alkalmas a mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére, Komárom fürdőjében pedig a reumatikus betegségüket gyógyítók és a sportolni vágyók részesülhetnek színvonalas ellátásban.

A közép-dunántúli régióban a vízi turizmus különböző formáira (evezésre, kenuzásra, vitorlázásra, sétahajózásra, horgászatra) a Duna mellett számos természetes és mesterséges tó kínál lehetőséget. Az érintetlen természeti táj, a Bakony, a Vértes és a Gerecse, vadászatra, az állatvilág megfigyelésére és természetjárásra csábítja az aktív pihenésre vágyókat.

A régió középkori váraival, gyönyörű kastélyaival és a Tác határában található Gorsium - az egykori Pannónia vallási központja - Régészeti Parkjában feltárt romokkal valódi történelmi időutazást kínál a látogatóknak. Érdemes megtekinteni a Királyok és a Királynék városának - Székesfehérvárnak és Veszprémnek - történelmi és kulturális értékeit, illetve felkeresni a „Vizek Városát", Tatát is.

A természeti és kulturális értékek mellett a Közép-Dunántúl ízei is a régióba csábítanak. A kemencében sült kenyérlángoshoz vagy a réteshez kiváló borokat kínál a régió: a neszmélyi, a móri, valamint a világhírű, egykor gyógyszerként fogyasztott somlói borokat érdemes megkóstolniuk a vendégeknek.

További információ a közép-dunántúli és az éves programkínálatról, az akcióhoz csatlakozott szolgáltatókról, valamint a régió adottságairól, és turisztikai vonzerőiről a www.vizekeve.hu, illetve a www.kd-regio.hu weboldalakon érhető el.

Ugrás vissza Ugrás vissza...