Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Takarítsuk együtt vízpartjainkat!

Létrehozva: 2008. május 26.
Módosítás: 2008. május 27.
Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Magyar Turizmus Zrt.
Kommunikációs Csoport

Budapest, 2008. május 26.

A Magyar Turizmus Zrt. által 2008-ban meghirdetett Vizek Éve kampányév keretében, a  Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatósággal közösen „Takarítsuk együtt vízpartjainkat" elnevezéssel szemétszedési akciót hirdetnek meg május 30-ára.

Az akció keretében ezen a napon, és további egy héten át az ország 12 vízügyi és környezetvédelmi igazgatósága segítségével, 20 különböző helyszínen hazánk vízpartjainak tisztántartására hívják fel a figyelmet.

A vízparton hagyott szemét nemcsak közvetlen környezetének elcsúfítását jelenti, hanem a vízbe kerülve távolabbi területek szennyezését is okozza. A tavaszi árvizek a hullámtérre lerakott, felelőtlenül hátrahagyott szemétkupacokat elmossák, és más helyen, folyókanyarulatban, parton vagy a sűrű és áthatolhatatlan hullámtéri erdőkben rakják le. A hullámtérről elmosott és a vízbe jutott szemét országhatárokat nem ismerve vándorol tovább. Általában csak a felszínen úszó könnyű, műanyag hulladékra (mint például az eldobható üdítős palackokra) figyelünk fel. Sajnos a vízfelszín alatt, a vízben úszó, illetve az aljzatra rakódó szennyezés soha nem kerül szemünk elé.

Évről évre nő a hazai vizeinken levonuló uszadék és szemét mennyisége, melynek csökkentéséért most mi is tehetünk! Ne szennyezzük a vízpartot, hullámtereket és vizeinket!

Kérünk mindenkit, aki fontosnak érzi környezetünk és folyóink tisztaságát, hogy a szemétszedési akcióban való aktív részvételével járuljon hozzá, hogy közös erővel szebbé és tisztábbá tegyük vízpartjainkat.

Az akció pontos helyszíneiről a www.kvvm.hu oldalon és a helyi sajtóban kaphatnak tájékoztatást.

A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt feladatának tartja a társadalmi szemléletformálást a vendégbarát légkör erősítése érdekében. Kommunikációjában ezért a magyar lakosság és a szakmai szolgáltatók körében is még jobban tudatosítani kívánja a vendégszeretet fontosságát. Ennek kiváló eszközei a „Vendégbarát Magyarország", és a „Magyar Turizmus Minőségi díj" a turisztikai szakmában, vagy éppen a „Virágos Magyarországért", és a „Tiszta Magyarországért" mozgalmakban való tevékeny részvétel. Az MT Zrt. ezen ismert akciók mellett további szemléletformáló kampányok szervezésében is részt vesz. A Társaság támogatta a május 15-én megrendezett „Takarítsunk közösen" akciót is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...