Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:2004. március 22. - a Víz Világnapja

Létrehozva: 2004. március 22.
Módosítás: 2004. szeptember 3.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Sajtóiroda

A minisztérium által szervezett "Tiszai Emléksétát" március 21-én Szegeden Dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter nyitotta meg. Március 22-én a Víz Világnapja alkalmából a vízügy kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársai és a szegedi gyermek rajz- és irodalmi pályázat díjazottjai vehették át elismeréseiket. Az idén újdonságnak számító Pecsét Programhoz 98 kezdeményezés csatlakozott országszerte, a Víz Világnapja internetes oldalára mintegy kétezren voltak kíváncsiak. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Szegeden tartotta a Víz Világnap központi ünnepségét.

A minisztérium a központi rendezvény tematikájának kialakításakor figyelembe vette az ENSZ Víz Világnap jelmondatát is: "Víz és katasztrófa". Éppen ezért a minisztérium az idei Víz Világnap fő eseményeit a szegedi nagy árvíz 125 éves évfordulójára emlékezve a tiszai városban rendezte meg. A március 21-i "Tiszai Emléksétán" részt vett Dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter és Dr. Botka László Szeged Megyei Jogú Város polgármestere is. A sétán résztvevők a szegedi Szent István téri víztoronytól indultak majorettek és fúvósok felvezetésével a Roosevelt téri Tiszavirág szoborig. Az emlékséta végén, a "Virágot a Tiszának" megmozduláson a résztvevők vízbe dobták a tisztelet virágait a folyót sújtó katasztrófákra megemlékezve. A "Gondolatok a vízről" programelem részeként a helyi iskolások közreműködésével papírhajón vízzel kapcsolatos üzeneteket indítottak útnak, a papírhajókat kajakosok és kenusok felvonulása kísérte a folyón.

Március 22-én a Víz Világnap központi ünnepségén Persányi Miklós 27 vízügyi szakembernek adott át díjakat: Vásárhelyi Pál Díjat, Sajó Elemér Emlékplakettet vagy Miniszteri Elismerő Oklevelet, valamint az Alsó- Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Szegedi Szervezete által kiírt "Víz és katasztrófa" témájú gyermek rajz- és irodalmi pályázat díjazottjai és átvehették okleveleiket.

A Víz Világnapja internetes oldalára mintegy kétezren voltak kíváncsiak: www.kvvm.hu/vizvilagnap

A világnapi internetes oldalt a minisztérium azzal a céllal indította el, hogy az idei világnap üzenete - "A víz fontos. Felelős vagy érte." - a lakosság minél szélesebb köréhez eljuthasson. A honlap átfogó képet nyújt a Pecsét Program keretében megrendezett országos Víz Világnapi programokról, amelyek lakóhely szerint lekereshetők. A honlap mindemellett hasznos tanácsokkal szolgál a leggyakoribb vízügyi problémákkal és a vízhasználattal kapcsolatos általános kérdésekkel kapcsolatban is. Az internetes oldalra kattintók elektronikus képeslapot küldhetnek ismerőseiknek, barátaiknak, hogy felhívják a figyelmet a megoldásra váró vízügyi problémák jelentősségére.

A Pecsét Programban 98 vízügyi szervezet és civil kezdeményezés vesz részt

A helyi kezdeményezéseket a Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságok fogták össze. A Pecsét Program összekapcsolta az ország területén megrendezett valamennyi eseményt. Azok, akik részt kívántak venni a Pecsét Programban, a Víz Világnap internetes oldalán regisztrálhattak.

Ugrás vissza Ugrás vissza...