Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Partnereink!

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér „EESZT csatlakozásra használható informatikai rendszer engedélyezése iránti kérelem” tárgyban indítható kérelme kapcsán az e-aláírás szolgáltatásban fellépő hiba miatt a hatósági döntések kiadása vonatkozásában az elektronikus ügyintézés szünetel. 

A hiba elhárítása alatt ügyfeleinknek lehetősége van a kérelem elektronikus úton történő benyújtására.

Kérdés esetén az EESZT Kontakt Center tud felvilágosítást nyújtani.

A hiba észlelésének időpontja: 2021.01.12.

MORZSÁK

TARTALOM:Nyári munkalehetőség a VMSZ-nél

Létrehozva: 2011. május 2.
Módosítás: 2011. május 2.
Forrás: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata
2011. május 2.


A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata idén is biztosít nyári munkalehetőséget azoknak a fiataloknak, akik szeretnék a nyár egy részét valamely balatoni strandon, felelősségteljes munka végzésével eltölteni. Az egyre csökkenő diákmunka paletta egy biztos pontja továbbra is a VMSZ, mely folyamatosan indítja tanfolyamait. Ezen tanfolyamok sikeres vizsgával befejezett elvégzése a munka végzésének szükséges feltétele.

A zömmel Zánkán zajló, 9 napos (bentlakásos) tanfolyamok jelentkezési feltételei:

-  Min. betöltött 16 év (munkavállaláshoz min. 18 év)
-  Min. befejezett 8 általános iskola
-  Jó úszástudás és vízbiztonság
-  Min. 20 m víz alatt úszás

Az elméleti és gyakorlati képzésen többek között a  vízek veszélyei, megelőzés, fürdési szabályok, önmentés, közvetlen társmentés, eszközös társmenté és az újraélesztés ismereteit sajátítják el a hallgatók. A tanfolyamon a fizikai erőnlét is komoly hangsúlyt kap, hiszen a 9 nap végére a részt vevőknek 400 méter kell tudni úszniuk különféle úszásnemekben 8 perc alatt, majd 200 métert ruhában 7 perc alatt, és még 20 méter egy levegővel víz alatt. A tanfolyam végén minderről vizsgán kell bizonyságot adni, ahol a fentieken túl még egy kombinált mentési feladatot is végre kell hajtani és az újraélesztés tudományát is be kell mutatni a vizsgázónak.

Fontos tudni azt is, hogy a VMSZ-nél csak érvényes vizsgával rendelkező vízimentők végezhetnek munkát! Ez azt jelenti, hogy azok, akik korábban szereztek képesítést, a munkába állás előtt újra kell igazolniuk, hogy elméletben és gyakorlatban, valamint fizikailag is alkalmasak a feladat ellátására!

Ugrás vissza Ugrás vissza...