Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:332 személyszállító vonat közlekedett

Cikk:

MÁV ZRt.
Kommunikáció
Budapest, 2008. február 4.

A vasúttársaság eddigi adatai szerint február 4-én, hétfő hajnali három és délelőtt tizenegy óra között az 1561 menetrend szerinti vonatból 332 vonat közlekedett, a vonatok 22 százaléka.  A sztrájk ideje alatt a vasúttársaság - a még elégséges szolgáltatás hiányában - továbbra is szervezi a vonatközlekedést, a törvényi előírások és a vasúti szabályok maradéktalan betartása mellett, az utasok elszállítása érdekében.

A nemzetközi vonatok nem közlekednek a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, de belföldi vonatok közül 11 vonat közlekedett. A Budapest-Cegléd vonalon kiszámíthatatlan a vonatközlekedése, Budapestről Hatvan fele óránként egy vonat közlekedik, mely Rákoson fordul vissza. Hatvan-Miskolc között egy-egy vonat szállítja az utasokat.

Nyíregyházáról elindult egy gyorsvonat a Nyugati pályaudvarra. Szombathely állomás nem indít és nem is fogad vonatokat a sztrájk miatt. Celldömölkről Budapest és Csorna irányába Vépig, valamint Nagykanizsa irányába Püspökmolnári állomásig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vissza-út is ugyanígy, Vép és Püspökmolnári állomásoktól Szombathely irányába vonatpótló autóbuszokkal megoldott.

Celldömölk állomás forgalmi dolgozóinak sztrájkja miatt a vonattalálkozásokat Tokorcs forgalmi kitérőn oldották meg, ezáltal a Szombathely-Székesfehérvár-Budapest viszonylatban késéssel, de biztosított a vasúti összeköttetés. Celldömölk-Győr vonalon nincs vonatközlekedés. Celldömölk és Zalaegerszeg között közlekednek a vonatok, azonban a Boba - Hodosi tehervonati forgalom szempontjából jelentős Zalaegerszegi-Delta vágányon nem közlekednek a vonatok a sztrájk miatt.

A Balaton északi partján Tapolca és Szabadbattyán között kisebb késésekkel biztosított a vasúti közlekedés. A GySEV-vonalakon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Szombathelytől Ják-Balogunyom és Acsád állomásig. A terület valamennyi olyan vasútvonalán, ahol közlekednek a vonatok átlagosan 15-60 perces késésekre, illetve járatkimaradásokra kell számítani.

Fonyód-Kaposfüred között közlekednek a vonatok, csakúgy, mint Mohács és Pécsvárad között.

Ugrás vissza Ugrás vissza...