Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Vám- és Pénzügyőrség–Országos Polgárőr Szövetség együttműködés

Létrehozva: 2007. június 18.
Módosítás: 2007. június 18.
Forrás: Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága
Kommunikációs Osztály
Budapest, 2007. június 18.

A Vám- és Pénzügyőrség és az Országos Polgárőr Szövetség vezetői áttekintették a közöttük 2004. óta fennálló együttműködési megállapodás eredményeit, a jövőbeni feladatok végrehajtása érdekében kölcsönösen nyújtható támogatási lehetőségeket.

A vámszervek és polgárőr szervezetek kapcsolata az elmúlt fél évben jelentősen fejlődött. Jellemzően közösen végrehajtott vámhatósági - rendőrségi - polgárőr ellenőrzések útján, illetve oktatások szervezésével.

Miután a polgárőrség tagjainak közreműködését behatárolja, hogy a szervezetek hatósági jogosítványokkal nem rendelkeznek, elsősorban a hatósági tanúként, illetve az ellenőrzés helyszínének biztosításával nyújtanak jelentős segítséget az egyes vámszervek, elsődlegesen a Mélységi Ellenőrző Csoportok ellenőrzéseinél.

A „Forgószél" akciósorozat eredményes végrehajtásához - az Észak-Alföldi Regionális Parancsnokság, valamint a Dél-Alföldi Regionális Parancsnokság területén - a helyi viszonyokat jól ismerő polgárőrök tevékeny segítséget nyújtanak a Vám- és Pénzügyőrség munkatársainak.

Összegzésként elmondható, hogy a polgárőr szervezetek a hatósági ellenőrzési tevékenységben hatékony támogatást nyújtanak, az Országos Polgárőr Szövetség stratégiai partnerként kezeli a Vám- és Pénzügyőrséget, és létre kívánja hozni a vám- és pénzügyőri tagozatát.

Ugrás vissza Ugrás vissza...