Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:VP-CBTC egyetértési nyilatkozat

Létrehozva: 2008. május 8.
Módosítás: 2008. május 8.
Forrás: Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Vám- és Pénzügyőrség
Országos Parancsnok Hivatala
Kommunikációs Osztály
Budapest, 2008. május 8.

A Vám- és Pénzügyőrség (VP) és a China Brand Trade Center Hungary (CBTC) vezetői ma délután egyetértési nyilatkozatot írtak alá.
A 2007-ben indult Magyar Gazdasági Év Kínában rendezvénysorozat a két állam számára kölcsönös gazdasági előnyökkel jár, így az annak előkészítésére létrejött projekt munkájának eredményessége kiemelten fontos.

A projekt kapcsán a kínai márkás árukat gyártó, forgalmazó vállalkozások európai központjukat Budapesten kívánják létrehozni, illetve e központból kívánják elérni az Európai Unió tagállamainak piacait. A központ létrehozásának gyakorlati haszna lehet a közösségi és nemzeti vámjogszabályok jogszabályok megsértésével lebonyolított behozatal és a korrupció visszaszorítása.

Az egyetértési nyilatkozat célja

Az aláíró felek a kínai márkás árukat gyártó, forgalmazó, importáló vállalkozások számára létrehozandó központ megvalósítása során együttműködnek minden olyan - működési körükbe, illetve hatáskörükbe tartozó - kérdés tekintetében, amely a projekt megvalósulását, a központ későbbi működését befolyásolhatja.

Az együttműködés területei

A VP részéről:

A VP elkötelezett a CBTC-vel folytatott együttműködésre olyan gyümölcsöző kapcsolat kialakítása és működtetése érdekében, amely a projekt megvalósítását, ezáltal a Magyar Gazdasági Év sikerét is elősegíti, a vámeljárások áttekinthetőbbé és biztonságosabbá tétele mellett.

A VP igény szerint tájékoztatást ad a feladatkörét érintő jogszabályi rendelkezésekről.

A CBTC részéről:

A CBTC a projekt zökkenőmentes lefolytatása és befejezése érdekében az együttműködés keretein belül megosztja a VP-vel azon információkat, amelyek a vámhatósági tevékenység lefolytatásához szükségesek.

Emellett szerepet vállal a VP biztonságosabb, áttekinthetőbb vámeljárásokat szorgalmazó tevékenységének a központban megtelepedni kívánó kínai társaságok körében történő propagálásában.

Vállalja, hogy haladéktalanul tájékoztatja a VP korrupció elleni tevékenységéért mindenkor felelős szervet az általuk észlelt korrupt, etikátlan, jogellenes tevékenységről.

A Vám- és Pénzügyőrség és a China Brand Trade Center Hungary mindent megtesz arra vonatkozóan, hogy az egyetértésen alapuló együttműködés folyamatosan és magas színvonalon valósuljon meg.

Ugrás vissza Ugrás vissza...