Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Közös VPOP-APEH-OMMF razzia a Józsefvárosi piacon

Cikk:


Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága
Budapest, 2008. május 15.

 
A Vám- és Pénzügyőrség járőrei 2008. május 13-án közös ellenőrzést tartottak az APEH és az Országos Munkaügyi és Munkabiztonsági Főfelügyelet  munkatársaival a Józsefvárosi piacon. A razzia eredményeként 5 ügyben indult eljárás.

A pénzügyőrök találtak közel 1100 pár hamis márkajelzéssel ellátott sportcipőt, melynek nagy részét a pavilon belsejéből nyíló, márkátlan ruhákkal takart rejtekajtó zárta el az ellenőrök elől.

Előkerült továbbá csaknem 300 db napszemüveg, és majdnem 800 db különböző márkájú és fajtájú ruházati termék, melyek az előzetes szaktanácsadói vélemény szerint ugyancsak hamisítványok.

Az ellenőrzés során előkerült még 3 db kard, 30 db tőr, 100 db kés, valamint 6 db sétapálca, melyek 8 cm hosszú pengét rejtettek.  

A Vám- és Pénzügyőrség a közel 18 millió forint értékű árut lefoglalta, és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja, továbbá közbiztonságra különösen veszélyes eszközökkel kapcsolatos szabálysértés miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

 

 
Ugrás vissza Ugrás vissza...