Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Újabb milliárdos adócsalást lepleztek le a pénzügyőrök

Cikk:

VPOP Országos Parancsnok Hivatala
Kommunikációs Osztály
Budapest, 2009. március 3.


A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai 2009. február 25. napján adócsalás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két büntetőügyben hajtott végre házkutatást egy időben Pest megyében és Budapesten mintegy 22 helyszínen közel 100 pénzügyőr nyomozó bevonásával.

Magyar állampolgárok számítástechnikai eszközöket vásároltak jellemzően az Európai Unióból (Ausztriából, Németországból), melyeket hamis okmányokkal Magyarországra szállítottak és azokat belföldön magyar gazdasági társaságok nevében értékesítették számítástechnikai termékek kereskedelmével foglalkozó gazdálkodók részére. Az elkövetők az importot terhelő, valamint a magyarországi értékesítésből eredő ÁFA-fizetési kötelezettségüknek nem tettek eleget, így közel 1,2 milliárd forint bevételkiesést okoztak a központi költségvetésnek.

A két büntetőeljárásban a pénzügyőrök közel 21 millió forint értékben számítástechnikai termékeket és több mint 95 millió forint értékben készpénzt (300.000 eurót) foglaltak le biztosítási intézkedés keretében.

Az illetékes bíróság az elmúlt hét folyamán minkét ügyben elrendelte a nyomozó hatóság által őrizetbe vett 2-2 fő gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ugrás vissza Ugrás vissza...