Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megnyílt zaragozai világkiállítás - a magyar pavilont több mint tízezren látták

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium
Budapest, 2008. június 17.

A 2008. június 13-án látványos ceremóniával megnyitott, „A víz és a fenntartható fejlődés" vezérgondolata köré szerveződő szakvilágkiállítás a hétvége óta látogatható a spanyolországi Zaragozában. A 102 országot felvonultató rangos eseményen hazánk is önálló kiállítással vesz részt. Az elmúlt három napban a magyar pavilont már több mint tízezer érdeklődő kereste fel. A kiállítást megtekintők összlétszáma egy utazási iroda alkalmazottjának látogatásával tegnap érte el az ötödik számjegyet, a spanyol hölgyet Gölöncsér József világkiállítási megbízott köszöntötte.

A Zaragoza Expo 2008 szakvilágkiállítás (www.zaragozaexpo2008.es) megkülönböztetett figyelmet szentel bizonyos témáknak. Ezek közül Magyarország szempontjából különös jelentőségű „A víz az életért", „A víz, oktatás és kultúra", valamint „A víz és egészség" problematikája. A tematika szorosan kapcsolódik az ENSZ döntése értelmében 2005 és 2015 között zajló „A víz az életért" évtizede programhoz.

Ugyancsak fontos mondanivalója van „Az osztott vizek" tematikának is. A határokkal metszett vízgyűjtők (köztük a Duna-völgy) gondolatkörének elemzése, jó példák bemutatása hatékony támogatást nyújt az eredményes határvízi, vízügyi nemzetközi együttműködési gyakorlatok megismeréséhez, széleskörű kiterjesztéséhez.

A kiállításon való aktív, sokszínű részvételünk segíti a Magyarországról kialakult kép formálását, a hazánk iránti érdeklődés és az utazási vágy felkeltését (gyógyfürdők, wellness, vizes természeti szépségek). Mindez összhangban áll a Magyar Turizmus Zrt. „2008, a vizek éve" elnevezésű programjával, amely az egészség- és a wellnessturizmus hódolóira fókuszál.

2008-ban Zaragoza a víz és a vízről való közös gondolkodás fővárosává válik. A magyar megjelenéssel ismételten jelezni kívánjuk: hazánk azon országok egyike, amelyek folyamatosan és eredményesen törekszenek a természeti gazdagság megóvására, az emberiség egyetemes értékeinek megőrzésére.

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...